De begintijd van de fotografie.

Fotografie bestaant sinds ongeveer 1816. Pas tegen het einde van de 19e eeuw werd fotografie echt “bruikbaar”. Door de vaak lange belichtingstijden en kenmerkende onscherpte hebben deze foto’s een heel eigen sfeer. Voor onze klassieke portretten hebben wij geprobeerd deze sfeer naar beelden van nu te vertalen.

De eerste roerige jaren van de 19e eeuw

Fotografie was een nieuwe kunstvorm , waarin de nieuwe ontwikkelingen elkaar snel opvolgden. Aan de technische kant waren dat vooral betere film materialen en nieuwe procedés, er bestond toen al kleurenfilm.

Aan de artistieke kant kon er gewoon heel veel, de strenge victoriaanse moraal was, in sommige kringen, door wat lossere opvattingen vervangen, de term “Roaring Twenties” kwam natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. En, net als altijd al in de schilderkunst, was het menselijk lichaam een gewild onderwerp.


Hollywood Classics

Zolang als er fotografie bestaat worden er mensen fotografisch geportretteerd. In de film industrie heeft de portret fotografie een grote vlucht genomen. Door de film makers werden technieken ontwikkeld en verbeterd, die ook in de fotografie doorwerkten. Van de filmsterren werden, voor promotie, foto’s gemaakt. En zo ontstonden er foto’s met een echte “sterren” uitstraling. Maar fotografie is niet meer alleen voor sterren. Of eigenlijk misschien juist wel. Want in iedereen straalt een ster, als is het soms wat verscholen. En wij, van klassiek portret, doen graag ons best om uw ster voor iedereen zichtbaar te laten stralen.

Pin-Up

Eigenlijk een buitenbeentje, de oorspronkelijke Pin Ups zijn meestal getekend, maar ik wilde ze toch niet bij de klassieke schilderijen indelen. Bij een (getekende) Pin Up is véél mogelijk, in photoshop gelukkig ook. Ook het inpassen in een bekende tekening behoort tot de mogelijkheden.

Familie foto’s

Een bijzondere gelegenheid vraagt om een bijzondere foto. In overleg met u leggen wij het moment vast. Of het nu een prettig moment van zelf-beleving is, een zwangerschap, of een relatie om te vieren. Wij kunnen ook een foto montage maken, bijvoorbeeld van u met uw jongere zelf.

Wat u ook wilt, wij maken er , samen met u, iets bijzonders van.